Ambasada Republiki Estońskiej w Warszawie poszukuje pracownika na stanowisko SEKRETARZA/SEKRETARKI

Oferujemy ciekawą pracę oraz możliwość nawiązywania interesujących kontaktów w estońskiej placówce dyplomatycznej.

Zadania: Do głównych zadań sekretarza/sekretarki należy koordynowanie codziennej pracy Ambasady.

W szczególności: pełnienie obowiązków asystenta finansowego oraz sekretarza konsularnego, zarządzanie stroną internetową oraz mediami społecznościowymi, organizowanie spotkań oraz wspieranie organizacji wydarzeń, zarządzanie biurem oraz przekazywanie informacji, sporządzanie oficjalnych pism oraz dokumentów, odbieranie telefonów oraz odpowiadanie na zapytania przesyłane drogą mailową, organizacja wysyłki i odbioru poczty, archiwizowanie dokumentów.

Od kandydatów oczekujemy:

• wykształcenia co najmniej średniego
  • bardzo dobrej znajomości języka polskiego i angielskiego, znajomość języka estońskiego jest dodatkowym autem; mile widziana jest znajomość języka rosyjskiego
  • dokładności i staranności, sumienności, gotowości do współpracy, umiejętności uczenia się, uprzejmości oraz dobrych umiejętności komunikacyjnych
  • wcześniejszego doświadczenia w pracy na stanowisku sekretarza lub asystenta
  • znajomości podstawowych zasad protokołu i etykiety
  • dodatkowym atutem jest znajomość funkcjonowania estońskiej i/lub polskiej administracji publicznej

Osoby zainteresowane prosimy o przesyłanie CV i listu motywacyjnego wraz z oczekiwanym wynagrodzeniem na adres Ambasady Republiki Estońskiej w Warszawie: [email protected]. Prosimy o przygotowanie dokumentów w języku angielskim lub estońskim.

Termin nadsyłania zgłoszeń upływa 05.08.2022.

Zapytania dotyczące stanowiska prosimy przesyłać na adres [email protected]

Przewidywany termin rozpoczęcia pracy: wrzesień 2022

Miejsce pracy: Karwińska 1, 02-639 Warszawa

Forma zatrudnienia: umowa o pracę na czas nieokreślony zgodnie z prawem kraju przyjmującego

Uwaga! Ambasada Estonii w Warszawie nie pośredniczy w czynnościach związanych z rejestracją pobytu i zatrudnienia oraz nie pokrywa kosztów utrzymania.